Βρίσκεσαι:
 • Παρουσιαστές

Αναστασία Φρόντζου Χρηστίδη

 • 14/08/2016

  Η Αναστασία Φρόντζου – Χρηστίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Λαμίας με “Άριστα”. Καθώς το όνειρό της ήταν να σπουδάσει ψυχολογία σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού, εισήχθη στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελλάδας (Deree College) από όπου έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας (Bachelor in Psychology, B.A.).
   
  Στη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε υποτροφία και υπήρξε βοηθός καθηγητή στα εργαστήρια Βιολογίας-Ανατομίας για περίπου 2 χρόνια. Η πτυχιακή της ήταν πάνω στην Πειραματική Ψυχολογία και βαθμολογήθηκε με “Άριστα”, ενώ προτάθηκε η δημοσίευσή της σε μεγάλο Αμερικάνικο Επιστημονικό έντυπο Ψυχολογίας.
   
  Θέλοντας να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό (κάτι που δεν πραγματοποίησε για προσωπικούς λόγους) έγινε δεκτή από το Bristol University, University of Newcastle, University of Nottingham και το University of  Southampton.
   
  Έχει παρακολουθήσει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα “Εξέταση Ψυχοδιανοητικών Λειτουργιών με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή”, το οποίο διεξήγαγε ο επιστημονικός τομέας του Dr. Schuhfried (Αυστρία) με την επιστημονική εταιρία Αγωγής Υγείας “Βιοαγωγή”.
   
  Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοπαιδαγωγική χρήση του “Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης” και κατέχει Πιστοποιητικό Επάρκειας (υπογεγραμμένο από τον καθηγητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ι.Ν.Παρασκευόπουλο), το οποίο της δίνει το δικαίωμα να χορηγεί, να βαθμολογεί και να ερμηνεύει τα αποτελέσματα του τεστ.

  Σημαντικός σταθμός στην εκπαιδευτική της πορεία, υπήρξε η συνεργασία της με τον Καθηγητή Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Δράκο, κάτω από την εποπτεία του οποίου ανέλαβε, με επιτυχία, πολλές ατομικές εργασίες - περιστατικά.
   
  Έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια (π.χ. 4ο και 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δυσλεξίας, Πανελλήνια Παιδιατρικά Συνέδρια, Συνέδρια Εφηβικής Ιατρικής κλπ) ενώ συμμετείχε ενεργά με παρουσίαση μελέτης στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας, το οποίο οργάνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Ψυχιάτρων και στο 9ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής.
   
  Από το Δεκέμβριο του 2002 δραστηριοποιείται στην πόλη της Λαμίας ως “Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας”. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η συνεργασία της με το περιοδικό  “Mommy- Το παιδί μου κι εγώ” όπου αναλαμβάνει την επιστημονική επιμέλεια άρθρων. Τον επόμενο χρόνο, δημιούργησε τη στήλη “Επικοινωνία” στο “Λαμιακό Τύπο”, όπου μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα. Το 2008 ξεκίνησε η συνεργασία της με το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, ενώ από το 2010 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή “Επικοινωνία”.
   
  Είναι συνεργάτιδα του Κέντρου Γάμου και Οικογένειας και της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης της Φθιώτιδας και των sites “kid.in.gr” και “imommy.gr”. Γνωρίζει Αγγλικά σε επίπεδο Proficiency (University of Cambridge) και είναι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας.

  Το 2012 ολοκλήρωσε την Μετεκπαίδευσή της με θέμα “Εφηβική Υγεία – Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου”, την οποία διεξήγαγε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Από τον Ιανουάριο του 2016, παρακολουθεί το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Αγχώδεις Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους".

  Η κ. Φρόντζου είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο "Π. & Α. Κυριακού".
   


Σελίδα

Copyright © 2012 Lamiastar. All rights reserved.