Βρίσκεσαι:
 • Παρουσιαστές

Γιώργος Σιμόπουλος

 • 20/07/2012

  Ο Γιώργος Σιμόπουλος γεννήθηκε στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας στις 16 Ιουλίου 1964. Αφού ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Λαμία, πήρε πτυχίο καθηγητή Φυσικής Αγωγής από το Τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στο βόλλεϋ. Έκανε μετεκπαίδευση στο Jicin της Τσεχοσλοβακίας, όπου απέκτησε το δίπλωμα διεθνούς προπονητού βόλλεϋ της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας (FIVB). Εργάσθηκε ως προπονητής βόλλεϋ σε συλλόγους της Αθήνας (Α.Ο. Διονύσου, Τυφών Νέου Ηρακλείου) και της Λαμίας (Α.Σ. Φθιώτις και Αναγέννηση). Διετέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής Κεντρικής Ελλάδας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Pierce College στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Οδήγησε τις ομάδες του Pierce College και του Α.Σ. Φθιώτις τρεις φορές στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό τουρνουά του Assen της Ολλανδίας.

  Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα του το 1989 από τον Star FM με την αθλητική εκπομπή "97 και 1 αθλητικά νέα". Με την έναρξη λειτουργίας του Star Channel το 1993 ανέλαβε την αρχισυνταξία του Αθλητικού Τμήματος και την παρουσίαση των αθλητικών εκπομπών 90΄... χωρίς καθυστερήσεις και Αθλητική κάμερα. Το 1995 αναλαμβάνει την θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και τον Ιανουάριο του 1999, την διεύθυνση του σταθμού.

  Είναι ο εμπνευστής της καθιέρωσης του beach volley στην Κεντρική Ελλάδα και ο βασικός συντελεστής της ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή ως ετήσιου θεσμού. Έχει διατελέσει υπεύθυνος των Γραφείων Τύπου των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν φιλοξενηθεί στη Λαμία, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλλεϋ 1997, τα World League 1995 και 1997 και το Euroleague το 2005. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

  Σήμερα στο Star Κεντρικής Ελλάδας είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του σταθμού.

  Παρουσιάζει την δημοσιογραφική εκπομπή "Βήμα για όλους" και την ραδιοφωνική εκπομπή "Ιδιαίτερη καλημέρα".


Σελίδα

Copyright © 2012 Lamiastar. All rights reserved.