Βρίσκεσαι:
  • Παρουσιαστές

Λένα Παρασκευά

  • 21/07/2012

    Η Λένα Παρασκευά εργάζεται στο Star κεντρικής Ελλάδας από το 1993. Είναι μάχιμη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση παρουσιάζοντας τα σύντομα απογευματινά και νυχτερινά γεγονότα και μία εβδομαδιαία εκπομπή ανασκόπησης των γεγονότων (ενημερωτικό replay). Είχε παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία για 8 χρόνια το μεσημβρινό μαγκαζίνο του STAR "Καθημερινά και Επίκαιρα" , καθιερώνοντας την μεσημβρινή ενημέρωση στην περιφερειακή τηλεόραση. Επίσης είχε την ευθύνη και παρουσίαση της εκπομπής «Άκρως προσωπικό» με θέμα την παρουσίαση επωνύμων των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης με καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα και ομογενείς των ΗΠΑ, για τους οποίους ταξίδεψε για να συναντήσει στην Νέα Υόρκη. Εκφωνεί δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο του STAR ενώ στο παρελθόν είχε και ραδιοφωνική εκπομπή. Στα 18 χρόνια που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR έχει κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις με ανθρώπους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων αλλά και απλούς πολίτες. Παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές εξελίξεις έχοντας συνεργασία με Έλληνες εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου και ταξιδεύοντας τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται με όλα τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας καθώς είναι υπεύθυνη για την αναμετάδοση του τηλεοπτικού υλικού του STAR Κεντρικής Ελλάδας στα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα. Επιμελείται ειδήσεις και κείμενα για το ραδιόφωνο του Star FM 97,1 και την ιστοσελίδα lamiastar.gr
    Από τον Ιανουάριο του 2005 παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Αναλυτικά Γεγονότα 20.30-22.00).
    Από το 2003 είναι μέλος της ένωσης συντακτών ημερησίων εφημερίδων Στερεάς και Θεσσαλίας (ΕΣΗΕΣΘ ).
    Η Λένα Παρασκευά τιμήθηκε για το ήθος και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό με το δημοσιογραφικό βραβείο του ιδρύματος Κ.Καλιγγά από το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 18 Φεβρουαρίου του 2014.


Βίντεο παρουσιαστή

Σελίδα

Copyright © 2012 Lamiastar. All rights reserved.